Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@16:22:16 GMT

بررسی اجرام میان ستاره‌ای بوسیله یک ماهواره کوچک

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۵۳۰۷۹

بررسی اجرام میان ستاره‌ای بوسیله یک ماهواره کوچک

از زمانی که یک جرم عجیب شبیه به سیگار برگ موسوم به "اوموآموآ"(Oumuamua) در سال ۲۰۱۷ از منظومه شمسی و نزدیک زمین عبور کرد، ستاره شناسان فرضیه‌های عجیبی نظیر اینکه یک سفینه از جانب بیگانگان است یا یک سیارک عجیب که از خارج از منظومه شمسی آمده، مطرح کردند و تاکنون نیز در حال بررسی و مطالعه آن هستند.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، ماهیت دقیق جرم عجیب میان ستاره‌ای موسوم به "اوموآموآ"(Oumuamua) به شکل یک راز باقی مانده است و تاکنون فرضیات زیادی درباره آن مطرح شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که اگر یک ماهواره کوچک مجهز به بادبان‌های خورشیدی ساخته شود می‌تواند اجرام دیگر همانند جرم میان ستاره‌ای اوموآموآ را مشاهده و رصد کند.

یافته‌های این تحقیق نشان می‌دهد که ترکیبی از تاسواره و یک لایت سیل/بادبان سبک(که هر دو از فناوری‌های مورد استفاده در صنعت کاوش فضا هستند) می‌توانند در آینده به راحتی با یک جرم میان ستاره‌ای (ISO) قرار ملاقات بگذارد.

محققان این مطالعه گفتند: نتایج کاوش‌های فناوری‌های فعلی نشان می‌دهد چنین مأموریتی می‌تواند پرواز کرده و به جرم میان ستاره‌ای در حال گذر از منظومه شمسی برسد.

چنین مأموریتی ممکن است اولین برخورد با جرم میان ستاره‌ای باشد و امکان تصویربرداری و طیف سنجی و اندازه گیری جرم و اندازه آن جرم و به طور بالقوه اطلاعات منحصر به فرد در مورد منشا و ترکیب جرم را فراهم کند. محققان معتقدند این نوع ماموریت می‎تواند در دهه جاری انجام شود.

تاکنون فقط دو جرم میان ستاره‌ای به نام‌های اوموآموآ و دنباله دار ۲I / Borisovکشف شده است، اما محققان در برزیل معتقدند که یک گلوله آتشین که در ماه مه بر فراز این کشور پرواز کرد، می‌تواند سومین جرم میان ستاره‌ای باشد.

این مطالعه نشان می‌دهد که تاسواره مجهز به لایت سیل می‌تواند به فضا فرستاده شود و تا زمان شناسایی مدار جرم میان ستاره‌ای در نزدیکی خورشید قرار گیرد. پس از پیدا شدن مدار، مسیر حرکت آن می‌تواند به سمت "پریهلیون"(perihelion) یعنی نزدیکترین نقطه مدار به خورشید تغییر کند تا سرعت مناسب برای رهگیری جرم میان ستاره‌ای را پیدا کند.

این اتفاق در چهار مرحله رخ می‌دهد: زمین تا پریهلیون، ترازبندی مدار جرم میان ستاره‌ای، سرعت گریز اطراف خورشید تا منظومه شمسی، نزدیکی و رهگیری جرم میان ستاره‌ای. سرعت گریز در فیزیک و ستاره‌شناسی به حداقل سرعتی گفته می‌شود که یک جرم باید داشته باشد تا بتواند از چنگ نیروی گرانشی جرم دیگر بگریزد.

سرعت گریز این ماموریت بیش از شش واحد نجومی(AU) در سال یا تقریباً ۵۵۸ میلیون مایل است. فاصله زمین و خورشید یک واحد نجومی یا تقریباً ۹۳ میلیون مایل است. محققان می‌گویند، اگر این یک مأموریت پنج ساله باشد، تاسواره لایت سیل می‌تواند جرم بین ستاره‌ای را گرفته و مورد مطالعه قرار دهد و یک مأموریت ۱۰ ساله نیز می‌تواند نمونه را بازگرداند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فضا بادبان خورشیدی جرم میان ستاره ای منظومه شمسی نشان می دهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۵۳۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه در مرز‌های شمال استان آذربایجان غربی 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،فرماندار ماکو در این دیدار که قائم مقام والی استان دوغوبایزید ترکیه هم حضور داشت با اشاره به ارتباطات دوستانه و دیرینه بین دو کشور بر تداوم این ارتباطات در بخش‌های اقتصادی و فرهنگی تاکید و گفت: گمرک بازرگان در مرز‌های دو کشور عامل تداوم این دوستی‌ها بوده و تداوم این دوستی‌ها در سایه ارتباطات گسترده فرهنگی و اقتصادی ساکنان دو سوی مرز است.   نادر کاظمی با اشاره به به وجود آمدن برخی از مشکلات در گمرک بازرگان و کندی تردد کامیون‌ها و مسافر از این گمرک به سمت کشور ترکیه افزود: لازم است مسئولان کشور ترکیه هم برای رفع برخی از مشکلات موجود در گمرک گوربلاغ ترکیه اقدام نموده تا مشکلی در تردد مسافر و کامیون در سوی مرز به وجود نیاید.   فرماندار ماکو همچنین به مشکلات به وجود آمده در قبال احداث دیوار مرزی ترکیه هم گفت: متاسفانه بعد از احداث این دیوار مرزی از سوی کشور ترکیه بعد از هر بارش شدید باران سیل ناشی از سمت ترکیه، به سبب جمع شدن آب در پشت این دیوار خسارت بسیار زیادی به روستا‌های مرزی و زیر ساخت‌های کشورمان در منطقه مرزی بورالان وارد می‌کند.   کاظمی خواستار رسیدگی به این مشکل هم از طرف مقامات ترکیه شد.   احمد دالکیران رئیس اداره مدیریت مرزی ترکیه هم با اظهار خرسندی از افزایش تداوم مراودات مرزی بین کشور‌های ایران و ترکیه گفت: رسیدن به سقف ۳۰ میلیارد دلار در سال توافق مقامات جمهوری اسلامی و ترکیه بوده و مسئولان کشور ترکیه برای رسیدن به این هدف تلاش می‌کنند.   او با اشاره به کندی تردد در مرز بازرگان اشاره کرد و گفت: از سال گذشته کشور ترکیه به سبب ساخت و ساز‌های جدید در گمرک گوربلاغ تردد از این مرز و گمرک بازرگان تا حدی کاهش یافته که به محض اتمام این ساخت و ساز‌ها و عملیات عمرانی تردد از مرز‌های گوربلاغ ترکیه و بازرگان به نحو بسیار چشمگیری افزایش خواهد یافت.   وی افزود: با افزایش گیت‌های ورودی و خروجی در این دو مرز با اتمام ساخت و ساز‌ها هم تردد کامیون و هم تردد مسافر افزایش می‌یابد.   رئیس اداره مدیریت مرزی ترکیه به وارد آمدن خسارت ناشی از سیل از سمت دیوار‌های مرزی هم اشاره کرد و افزود: کشور ترکیه برای حسن همجواری و احترام متقابل برای همسایه و دوست و برادر خود ایران تلاش دارد با اقدامات موثر خسارت ناشی از قبال این دیوار مرزی را به حد صفر برساند.

دیگر خبرها

  • شاید لازم باشد مهندسان دروس علوم انسانی را پاس کنند!
  • آماده پرتاب ماهواره برای دیگر کشورها هستیم/ پایگاه جدید فضایی ایران در چابهار دسترسی به مدارهای متوعی را فراهم می‌کند
  • «میان ستاره‌ای» نولان اکران مجدد می‌شود
  • اژدهای زرد در مسیر صلح‌سازی / بررسی نوع بازیگری چین در حوزه میانجیگری میان گروه های فلسطینی
  • نمای حیرت‌انگیز اسب سیاه آسمان از نگاه تلسکوپ فضایی جیمز وب / عکس و فیلم
  • خورشید: ساختار و چرخه حیات تنها ستاره منظومه شمسی
  • طرح یک شرکت آمریکایی برای نصب آینه در فضا برای تولید انرژی خورشیدی
  • مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه بررسی شد
  • ستاره‌شناسان قوی‌ترین شواهد برای سیاره نهم را کشف کردند
  • بررسی مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه در مرز‌های شمال استان آذربایجان غربی