Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-05-02@14:39:42 GMT

شناسایی دنباله‌دارهای میان‌ستاره‌ای

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۵۶۴۱۰

شناسایی دنباله‌دارهای میان‌ستاره‌ای

ایتنا - دانشمندان می‌گویند امکان اعزام فضاپیما به‌سوی اشیاء میان‌ستاره‌ای همچون دنباله‌دار C/2019 Q4 (بوریسوف) وجود دارد؛ هرچند که کار ساده‌ای نخواهد بود. مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که می‌توانیم نزدیک به ربع قرن دیگر، از تازه‌ترین میهمان میان‌ستاره‌ای در منظومه شمسی نمایی نزدیک داشته باشیم. ماه گذشته بود که یک ستاره‌شناس روسی آماتور با نام گنادی بوریسوف یک دنباله‌دار مشاهده کرد که به‌نظر می‌رسید از مکان دوردستی آمده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسیر عجیب و سرعت بالای این شیء که اکنون با نام C/2019 Q4 (بوریسوف) شناخته می‌شود، نشان می‌داد که در نزدیکی ستاره دیگری به‌جز خورشید متولد شده باشد.
 
شایان ذکر است که این دنباله‌دار، سومین بازدیدکننده میان‌ستاره‌ای است که ما دیده‌ایم و همگی آنها در طی دو سال پیش رصد شده‌اند. نخستین دنباله‌دار، اومواموا (Oumuamua) نام داشت که در پائیز سال ۲۰۱۷ رو به مرکز منظومه شمسی در حال سفر بود. پس از آن نیز یک شهاب‌سنگ کوچک در آسمان گینهٔ نو منفجر شد.
 
به گزارش ایتنا و به نقل از Space، خیلی زود پس از آنکه اومواموا وارد صحنه شد، پژوهشگران از اقصی نقاط دنیا به امکان‌سنجی پرتاب یک یابشگر برای مطالعه این شیء از نزدیک، اهتمام ورزیدند. داده‌هایی که توسط چنین مأموریتی گردآوری می‌شد، می‌توانست اطلاعات ژرف و مهمی پیرامون شکل‌گیری و تکامل دیگر منظومه‌های شمسی بدست دهد و شاید می‌توانست به ما بگوید که آیا اشیائی همچون اومواموا حامل گونه‌هایی از زندگی هستند یا نه.
 
یک گروه پژوهشی که در آن زمان به مطالعه امکان‌سنجی اعزام مأموریت به اومواموا پرداخت، توسط آندراس هاین از مؤسسه مطالعات میان‌ستاره‌ای در انگلستان اداره می‌شد. هاین و همکارانش مشخص کردند که با استفاده از فناوری‌های کنونی، امکان پرواز در نزدیکی اومواموا وجود دارد.
 
اکنون هاین و برخی از اعضای همان گروه پژوهشی مایلند دنباله‌دار C/2019 Q4 (بوریسوف) را از نزدیک مورد بررسی قرار دهند. مطالعه جدید آنها نشان می‌دهد که چنین پروازی امکان‌پذیر است؛ اما باید از فضاپیمایی کوچک استفاده کنند. به گزارش ایتنا، آنها می‌گویند می‌توانند در سال ۲۰۳۰ با استفاده از موشک سامانه پرتاب فضایی بسیار بزرگ ناسا، یک ماهواره مکعبی ۳ کیلوگرمی را به‌سوی این دنباله‌دار پرتاب کنند. سپس این فضاپیمای کوچک پس از عبور از مشتری، در سال ۲۰۴۵ به مقصد خود خواهد رسید.
 
وی می‌افزاید: «ما می‌خواهیم به جامعه علم و فضانوردی نشان بدهیم که اگر بخواهیم مأموریت‌هایی به اشیاء میان‌ستاره‌ای تعریف کنیم، از فناوری لازم برخورداریم. ما توانسته‌ایم نشان دهیم که از لحاظ فنّی می‌توانیم یک فضاپیما به هر دو شیء کشف‌شده اعزام کنیم و بنابراین احتمال زیادی وجود دارد که بتوانیم به شیء بعدی نیز فضاپیما ارسال کنیم.»

منبع: ايتنا

کلیدواژه: فضا ناسا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۶۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکس| ناراحتی یک پرسپولیسی؛ جدایی نزدیک است!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ تیم فوتبال پرسپولیس پس از دیدار برابر سپاهان، امروز به تمرین و ریکاوری پرداخت.

به گزارش فرهیختگان، نکته جالب اینکه تصاویر تمرین نشان می‌دهد، صادقی برخلاف سایر هم تیمی هایش این روز ها در تمرینات حضور شادابی ندارد!

او که مدتی است فرصت بازی چندانی پیدا نکرده، شب گذشته هم بدون صحبت با خبرنگاران ورزشگاه را ترک کرد تا شایعات جداییش از پرسپولیس در پایان فصل به اوج خود برسد.

۲۵۸ ۲۵۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902159

دیگر خبرها

  • عکس| ناراحتی یک پرسپولیسی؛ جدایی نزدیک است!
  • بیک زاده: در سال 91 از استقلال نزدیک به 1 میلیون دلار گرفتم / فیلم
  • ویدیو/ «جنگ داخلی»، هشداری بر آشوبی نزدیک در آمریکا
  • «میان ستاره‌ای» نولان اکران مجدد می‌شود
  • درخشش سر یک اسب در تصویر جدید «جیمز وب»
  • شناسایی سه واحد متخلف غیراستاندارد در یزد
  • نمای حیرت‌انگیز اسب سیاه آسمان از نگاه تلسکوپ فضایی جیمز وب / عکس و فیلم
  • تصاویر نجومی یازدهم اردیبهشت (۳۰ آوریل)
  • خط و نشان تند و تیز ستاره سپاهان علیه پرسپولیس با یک تصویر ترسناک!
  • دلجویی ستاره اینتر از مدافع میلان: اشتباه کردم