Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-05-02@23:51:53 GMT

گذر یک شیء میان‌ستاره‌ای دیگر از منظومه شمسی

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۶۴۴۵۹

گذر یک شیء میان‌ستاره‌ای دیگر از منظومه شمسی

ایتنا - شیئی با نام C/2019 به‌سمت درون منظومه شمسی در حرکت است و دست‌کم شش ماه میهمان منظومه شمسی خواهد بود. به گزارش ایتنا و به نقل از Technology Review، گنادی بوریسوف ستاره‌شناسی تازه‌کار و اهل کریمه، روز ۳۰ اوت (۸ شهریور) برای نخستین بار با تلسکوپ خودش این شیء میان‌ستاره‌ای را مشاهده کرد.
 
این شیء، در ابتدا gb00234 نامیده شد؛ اما مرکز سیاره‌ای مینور واقع در سازمان اخترفیزیک دانشگاه هاروارد، نام جدید C/2019 Q4 (Borisov) را برای آن برگزید که نام مکتشف خود را نیز به‌همراه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشاهدات بعدی تأیید کردند که این شیء در یک «مسیر هذلولوی» است که سبب می‌شود به منظومه شمسی نزدیک و از آن دور شود و دیگر به آن باز نگردد. به‌نظر می‌رسد که شیء C/2019 یک دنبالهٔ قابل‌مشاهده داشته باشد و طول این دنباله نزدیک به ۱۰ کیلومتر باشد و از اینرو، به احتمال زیاد یک دنباله‌دار است.
 
گفتنی است نخستین شیء میان‌ستاره‌ای که در منظومه شمسی رصد شد، اومواموا (‘Oumuamua) نام داشت که برای نخستین‌بار در سال ۲۰۱۷ شناسایی شد. این سنگ که به شکل سیگار بود، در جامعه دانشمندان منشأ حدس‌های زیادی شد. آنها تصور می‌کردند که شاید این شیء یک فضاپیما باشد که از خارج از منظومه شمسی آمده باشد و حامل موجودات فضایی باشد. علت این حدس‌ها، ساختار هات‌داگ‌مانند اومواموا و نیز شتاب آن در حین خروج از بخش درونی منظومه شمسی بود. البته مشخص شده است که این شیء، فضاپیما نبوده است!
 
ستاره‌شناسان زمانی اومواموا را شناسایی کردند که در حال ترک منظومه شمسی بود و بنابراین تنها برای چند هفته زمان داشتند تا آن را مورد مطالعه قرار دهند. اما دنباله‌دار C/2019 به‌سمت درون منظومه شمسی در حرکت است و گفته می‌شود که حضورش دست‌کم شش ماه به‌طول خواهد انجامید.
 
دنباله‌دار C/2019 در زمانی که کشف شد، نزدیک به ۳ واحد نجومی با زمین فاصله داشت و فاصله آن با کره خاکی ما، از ۱٫۸ واحد نجومی (در روز ۱۰ دسامبر) کمتر نخواهد شد. انتظار می‌رود بزرگترین تلسکوپ‌ها و رصدخانه‌های جهان همچون تلسکوپ فضایی هابل ناسا، زمان زیادی را به مطالعه این شیء شگفت‌انگیز اختصاص دهند.

منبع: ايتنا

کلیدواژه: فضا میان ستاره ای ناسا زمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۴۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمی خاص برای دانش آموزان خاص

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل وقتی سخن از دانش آموزان با نیاز‌های ویژه به میان می‌آید بی شک به معلمانی می‌رسیم که عاشقانه به آموزش افرادی می‌پردازند که به دلیل نقص‌های خاص جسمی و ذهنی باید در مدارس خاص تحصیل کنند.
دانش‌آموزان استثنایی با تمام محدودیت‌ها، دانش‌آموزانی با استعداد و مشتاق یادگیری هستند و قطعا می‌توانند مانند دیگر دانش‌آموزان، آینده روشنی داشته و نقش موثری در جامعه داشته باشند.
در این میان معلمان مدارس استثنایی نیز نقش خطیری بر عهده دارند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی معلمی خاص برای دانش آموزان خاص

دیگر خبرها

  • امام(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زدند / امام صادق(ع) منظومه جامع فکر تمدنی اسلامی را ارائه کردند
  • برتری 3-0 بارسلونا مقابل لیورپول با بریس لیونل مسی (لیگ قهرمانان اروپا - 2019/5/1) / فیلم
  • میان دولت و مجلس تنش وجود ندارد
  • (ویدئو) استتار بایدن در میان دستیارانش
  • «میان ستاره‌ای» نولان اکران مجدد می‌شود
  • معلمی خاص برای دانش آموزان خاص
  • شهید مطهری الگویی ارزشمندی برای دانشجویان است
  • فلسفه نامگذاری ماه‌های شمسی چیست؟
  • نمای حیرت‌انگیز اسب سیاه آسمان از نگاه تلسکوپ فضایی جیمز وب / عکس و فیلم
  • خورشید: ساختار و چرخه حیات تنها ستاره منظومه شمسی